About Toggle

Verleden

Sammiro werd ‘geboren’ in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Volgens omstanders kon het jonge Sammirootje geen genoeg krijgen van het ritmisch slaan, tikken of tappen op alles wat maar voor de hand lag. Zelfs in de vroege ochtenduurtjes, wanneer de omgeving nog in ruste was, ‘trommelde’ het pittige mannetje er op zijn hoofdkussen op los! Al vroeg was Sammiro duidelijk dat muziek een centraal punt in zijn leven zou worden. Zo werd begin deze eeuw zijn eerste echte studio, waarin hij percussie kon spelen én kon composeren, een feit. Want naast dat omzetten van de ‘grooves’ in zijn hoofd naar live performances, creëerde hij al snel zijn geheel eigen ‘sounds’ op de personal computer.

Ontwikkeling

Zo produceerde hij muziek voor theatervoorstelling ‘Winterwonderland’ in de Arcener Kasteel Tuinen maar zette hij ook net zo gemakkelijk zijn eerste echte live (techno) performance neer in een dancing in Terborg (Achterhoek). En dat, terwijl deze beatspecialist eigenlijk pas tot op enkele weken voor dit optreden zijn eerste échte trommel in handen had gekregen! Om zich vervolgens verder te profileren in de wereld van de (house) muziek, door enkele weken later met zeventien (!) verschillende trommels een knallend optreden te geven, vastgelegd door ‘Mental Theo on the road’. In de afgelopen jaren is zijn weg met enkele, inmiddels bekende, dj’s gekruist, waaruit niet alleen vriendschappen maar ook creatieve samenwerkingen zijn ontstaan. Zo zette hij al menig keren een live percussie performance neer met Artento Divini, Melvin Warning, dj José, dj Jacco en nog zo meer. Waar hij begon met de elektrodrums in de hardstyle op gemiddeld 145 beats p/m sloeg hij net zo makkelijk op de trommels bij de wat ‘rustigere’ sounds. En die veelzijdigheid is niet minder geworden…

Heden

De laatste maanden is het echt serieus geworden; de ritmes en sounds in hem zijn niet meer te stuiten, de altijd vrolijk lachende beat specialist is los!! Naast de performances in samenwerking met zijn ‘oude’ maatjes, geven dj’s als miss Melody, dj Dendrite, Ricky Rivaro, dj Franco, dj Frenckel en vele anderen aan zich helemaal thuis te voelen bij de aanvullende spetterende grooves in hun sets. Want het is inmiddels iedereen toch echt wel duidelijk; deze man weet zijn beats zeer ‘strak’ te laten klinken én live improviseren is zíjn ding!

 

ShutDown